מצאתם את עצמכם מתפעלים מהגינות הקהילתיות בשכונות שבהן מתגוררים החברים או המשפחה? וזה ממש עשה לכם חשק להרים פרויקט של גינה קהילתית? האמת, שזה פחות מסובך ממה שאתם בוודאי חושבים. יתרה מכך, התגמול של מעורבות בגינה קהילתית פשוט שווה את המאמץ. אז מהי גינה קהילתית? מהם היתרונות ואיך עושים את זה בכלל? כל התשובות בהמשך!
תוכן עניינים
מהי גינה בבית משותף?
גינה בבית משותף מהווה חלק מהותי מכלל השטחים אותם חולקים הדיירים. ייעוד שטח זה הוא תרומה למראה החיצוני של הבניין, צמחיה ונוי מהווים נקודות אסתטיות המסייעות לשיפור ושדרוג חזות הבניין. בנוסף, גינה בבית משותף היא בעלת פונקציה נוספת, פרקטית יותר של הפחתת מטרדים בעונות השונות שיכולים להיווצר בסביבת הבניין.
הכוונה היא לאבק בעונת הקיץ ואילו בוץ הנוצר ממשקעים על הקרקע בעונת החורף. מלבד פונקציות אלה, שתילת צמחים, עצים ופרחים בסביבת הבניין מהווה תרומה חשובה לאיכות הסביבה. שטח המוקצה להקמת גינה בבית משותף קיים ברובם של הבניינים שנבנים ונבנו בארץ.
יש המקצים שטח גדול ורחב ויש המייעדים לכך חלק מוגבל ביותר, ללא קשר לגודל הגינה המשותפת, היא מהווה כיום תנאי הכרחי להנפקת אישור טופס 4, אותו אישור הניתן על ידי הרשויות והכרחי לאכלוס הבניין. בטופס זה מאשרות הרשויות המקומיות כי הליך הבנייה על שלביו הסתיים וכי הבניין על יסודותיו מוכן ובטוח למגורים.
גינון בבית המשותף: מה כוללת אחזקת גינה בבית המשותף באופן שוטף?
- כיסוח הדשא ושוליו – הכיסוח מסייע במניעת התרבותם של מזיקים בשטח המדשאה. עם הכיסוח יתחדש הדשא.
- גיזום – הגיזום חשוב במניעת מחלות שונות העשויות להתפתח בעצים ובצמחיה. גיזום ענפים, שיחים וגדרות הוא חלק מתהליך האחזקה השוטף של הגינה. מלבד שמירה על בריאות הצמחייה, גיזום מהווה גם פעולה עיצובית.
- קלטור – פעולת אוורור האדמה בחלקים שונים היא חשובה ביותר מפני שהיא מאפשרת הגעה של מים ודשנים אל שורשי הצמחייה.
- השקיה – בחינת הצמחייה על ידי הגנן היא חשובה ביותר על מנת להעריך את התאמת ההשקיה הממוחשבת למצב הצמחים. לעיתים, בשל שינוי במזג האוויר, ריבוי שמש או צל יש להתאים מחדש את הגדרות ההשקיה הממוחשבת.
- עקירה או כריתה של צמחיה – במצבים שונים עולה צורך לעקור או לכרות צמחיה. אם העץ נוטה ליפול, הצמחייה התייבשה או חלתה ללא הצלחה בטיפול במזיקים נבצע פעולות אלה.
- גיזום בגובה – לשם כך נדרשת העסקת מומחה מטעם משרד העבודה.
- דישון – ניתן לבצע אוטומטית על ידי הכנסת חומרי הדישון אל המערכת האחראית להשקיית צמחיה ודישון או ידנית על ידי פיזור חומרי דישון בקרקע.
- ריסוס – על מנת לקטול עשבים מזיקים או להתגונן מפני מזיקים.
עלויות אחזקת גינה בבית המשותף נעות בין 350-585 ש"ח. המחיר מוצע לשטח גינה כולל שגודלו עד 50 מ"ר. המחיר כולל שני טיפולי אחזקה בחודש. דישון הקרקע והצמחייה וריסוסה אינו כלול בעלות זו.
שלבי הקמת גינה בבית המשותף
- ראשית, יש לבדוק את מבנה השטח המוקצה להקמת הגינה בבית המשותף ולפי נתוניו להתאים תכנון.
- הכנת תוכנית כתובה המפרטת את כל הדרוש לתהליך ההקמה או השיקום של הגינה. על ועד הבית הנבחר לאשר את התוכנית לפני ביצועה.
- הקמת הגינה כוללת תכנון, פיתוח והכשרת הקרקע. אם קיים צורך נוסיף אדמה, נפלס את הקרקע ונבחן ניקוז ודישון.
- הנחת תשתיות לגינה בבית המשותף כגון: צנרת, מערכות השקיה, ולאחר מכן אבנים, טוף או כל חיפוי קרקע שנחבר ולבסוף צמחיה.
4 טיפים חשובים לפני הקמה או חידוש גינה בבית משותף
שלב התכנון טרם הקמת הגינה או חידוש של גינה בבית משותף הוא חשוב ביותר. בשלב זה נבחן את תנאי השטח, התאמת התכנון אליהם, צרכי תחזוקה עתידיים, צמחיה מתאימה ועוד.
- בודקים את הקרקע – מינרלים שונים המצויים בקרקע בדרך קבע משפיעים על סוג הצמחייה אותה כדאי לשתול. כן כן, לחלקכם זה עשוי להיות חידוש מרעיש, אבל זו עשויה להיות אחת הסיבות לכך שצמחים אותם טיפחתם, השקתם ודישנתם פשוט לא בדיוק התפתחו. בחינת סוג האדמה בקרקע והמינרלים המצויים בה יכוון אתכם לצמחייה המתאימה ביותר לשתילה.
- ריסוס עשביה בגינה המשותפת בבית המשותף – עשביית בר מתפתחת ומשגשגת ללא טיפוח, גם בתנאים קשים ולא אופטימליים היא תשרוד ותתקיים. עשביה זו מזיקה לצמחיה מפני שהיא נוטה להשתלט על צמחים אחרים ו"לגבור" עליהם עד למצב בו לא יוכלו לשרוד. לכן, טרם שתילת צמחיה חדשה יש לטהר את השטח מעשבי בר קיימים באמצעות עקירה וריסוס.
- השקיה ושיפועי הקרקע – בחינה של השיפועים הקיימים בקרקע היא חשובה בשל השפעתה על ניקוז המים והיקוות מים ללא שיפוע וניקוז מתאים. מאגרי מים לא רצויים הם מקור משיכה לחרקים שונים שלא בטוח שאתם מעוניינים בקרבתם. ניקוז תת קרקעי באמצעות צינורות יפתור את הבעיה, והוא מענה שיכול לתת קבלן גינות מקצועי. בנוסף, מערכת ממוחשבת להשקיית הגינה גם היא מהווה צורך חשוב – היא מרכזת את תזמון ההשקיה, כמויות המים והכל ניתן להתאמה ועדכון לפי נתוני הגינה.
- התאמת הצמחייה לתנאי התאורה – צל או אור שמש הם תנאים שונים המתאימים לסוגים שונים של צמחיה. יש להתאים בין סוג הצמחייה הנשתלת לבין תנאי התאורה בשטח.
עלות שירותי תכנון או הקמת גינה תלויה בסוג השירות. עבור מפגש אחד הכולל ייעוץ מקצועי ותכנון הגינה טרם הקמתה תשלמו בין 350-500 ש"ח. המחיר כולל תוכנית מתאר לשטח הגינה. עלות התקנת מערכת השקיה בגינה המשותפת תנוע בין 2000-3000 ש"ח. שתילת דשא תעלה בין 30-40 ש"ח עבור כל מ"ר.
אמרתם גינה בבית משותף: אמרתם הגנן הנדיב!
לסיכום, גינה בבית משותף יכולה להיות האטרקציה המרכזית והבולטת שיש לשטחים המשותפים להציע, אך במקרים מסוימים היא גם עשויה להיות שטח מוזנח ולא מטופח שגורע ממראה הבניין. ביכולתם של בעלי המקצוע לחולל פלאים בשטחים אלה ובעזרת ידע מקצועי להתאים בין תנאי השטח לאפשרויות השונות לעיצובו.
על מנת ליהנות מגינה פורחת, צבעונית ומעוצבת, עשו שימוש בטיפים שנכתבו ופעלו לפי שלבי התכנון וההקמה, זאת כדי שכל פעם בה אתם צועדים לבניין דרך הגינה תהנו ממראה מלא חיים ונעים לעיניים. הגנן הנדיב בעל ניסיון ומוניטין רב שנים בהקמת גינות בבתים משותפים. מעוניינים בגינה בבית משותף? התקשרו אלינו עוד היום 055-9990994 ונשמח לעמוד לרשותכם!
כמה עולה אחזקת גינה בבית או בניין משותף?
עלויות אחזקת גינה בבית המשותף נעות בין 350-585 ש"ח. המחיר מוצע לשטח גינה כולל שגודלו עד 50 מ"ר. המחיר כולל שני טיפולי אחזקה בחודש. דישון הקרקע והצמחייה וריסוסה אינו כלול בעלות זו.
כמה עולה פגישת ייעוץ להקמת גינה בבניין משותף?
עלות שירותי תכנון או הקמת גינה תלויה בסוג השירות. עבור מפגש אחד הכולל ייעוץ מקצועי ותכנון הגינה טרם הקמתה תשלמו בין 350-500 ש"ח.
מה המחיר לשתילת דשא בבית משותף?
שתילת דשא בבית משותף תעלה בין 30-40 ש"ח עבור כל מ"ר.
מה המחיר להתקנת מערכת השקיה בבניין משותף?
עלות התקנת מערכת השקיה בגינה המשותפת תנוע בין 2000-3000 ש"ח.
אולי יעניין אותך?
בשנים האחרונות החלה מגמה מבורכת של מודעות לסביבה וההשלכות שלנו על בריאות הטבע. כתוצאה מכך, חלו שיפורים אקולוגיים במגוון תחומים – כולל תחום הגינון. גינון
כבר בימי העבר, אנשים התעסקו בפיתוח סביבתם ועיצובה. אדריכלות גינות, המוכרת גם בתור אדריכלות נוף, צברה תאוצה בשנים האחרונות. אדריכלות נוף ועיצוב גינות מתמקדים במרחבים
איזה כיף לראות איך הסוקולנטים תופסים מקום של כבוד בארצנו בשנים האחרונות. אפשר לראות אותם ממש בכל מקום; בגינה, במטבח, במשרד, בצפון ובדרום. הסוקולנטים לא
חיי העיר מציעים אינספור דברים נפלאים – החל מחיי לילה תוססים, תרבות צבעונית, אוכל מצוין ועוד. יחד עם זאת, לעיתים קרובות אנשים מרגישים שהחיים האורבניים יכולים
כיום יותר ויותר אנשים עוברים לגור בבניינים משותפים מתוך בחירה והעדפה אישית, אולם, הדבר היחידי שהם מתגעגעים אליו הוא ללא ספק היתרונות בבתי קרקע עם
גינת תבלינים – איך עושים את זה נכון? רוצים להקים גינת תבלינים בבית? אתם במקום הנכון! נתחיל בכך שזה מאוד פשוט לגדל עשבי תיבול ותבלינים
אז קראתם יותר ויותר כמה זה נחמד לגדל גינת ירק קטנה בבית – אבל אתם בכלל לא יודעים מאיפה להתחיל, מה צריך? האם אפשר לגדל
אם יצא לכם לבקר באנגליה וכשחזרתם לארץ חשבתם על הקמת גינה אנגלית בחצר ביתכם, בוודאי ראיתם בדמיונכם גינה גדולה ומוקפדת עם ערוגות פרחים צבעוניות ושבילים
יכול להיות שהחיבה של ישראלים לדרום אמריקה ויעדים אקזוטיים היא זו שהפכה את הגינות הטרופיות לבחירה פופולאריות כל כך, ועם הצלחה קשה להתווכח. הגינה הטרופית
מבין כל סגנונות הגינות האקזוטיות, אין ספק שגינה יפנית היא אחת מהיותר פופולאריות כיום. בעולם המערבי קיימת אי בהירות מסוימת לגבי מהי גינה יפנית "אמיתית"
כשאנחנו מדברים על גינה אורבנית אנחנו בדרך כלל לא מדברים על סוג ספציפי אחד של גינה, אלא על כל גינה שבנויה כך שתוכל לנצל שטח
אם אתם בעמוד זה, כנראה שהגעתם לשלב המרגש ביותר בהקמת בית החלומות שלכם, שלב הקמת הגינה. חזון הגינה מהדהד לו אי שם בראשכם כבר חודשים,